LG TV sprejemniki 2011 – novi modeli, nove tehnologije

LG predstavlja nove modele LCD, LED LCD in plazma TV sprejemnikov iz kolekcije 2011. Novi modeli s seboj prinašajo številne nove tehnologije in druge novosti, ki izboljšujejo kakovost slike in poskrbijo še za več užitka ter zabave ob gledanju televizije.

Pomembna novost so novi Nano LED TV sprejemniki, katere prepoznamo predvsem po izjemno tankih zaslonih. Nano LED je tehnologija osvetlitve slike in je sama po sebi izboljšana nadgradnja prvotne LED tehnologije. Tehnologija za osvetlitev uporablja modri LED prekrit z nano filmom, ki po potrebi spušča ali zastira svetlobo in tako zagotavlja večjo kontrolo nad zasičenostjo ter bogatostjo barv. Rezultati takšnega načina osvetlitve zaslona so izjemna kvaliteta slike, veliko manjša poraba energije (po nekaterih podatkih tudi do 50 odstotkov) in prefinjeni tanki zasloni, tanjši od enega centimetra. Nano LED tehnologija predstavlja vmesno fazo prehoda iz klasične LED tehnologije na tako imenovano OLED tehnologijo, katera naj bi v prihodnjem desetletju dodobra zaznamovala razvoj TV sprejemnikov.

Druga pomembna novost je platforma LG Smart TV. Slednjo je LG vgradil v modele LW9500, LW7700, LW6500, LW5500, LV5500 (LED LCD modeli) PZ9500, PZ750 in PZ570 (plazma modeli). In kaj pravzaprav ponuja Smart TV? V osnovi je to pregleden in enostaven internetni vmesnik, ki omogoča uporabo številnih internetnih aplikacij, neomejeno brskanje po spletu, igranje iger, gledanje internetnega videa in še bi lahko naštevali.

LG Smart TV

Povedano drugače, Smart TV je izboljšana verzija že znane platforme LG NetCast, katera je pravzaprav prebila led na področju internetnih storitev in aplikacij na TV sprejemnikih. Več o sami novosti si lahko ogledate na tej spletni povezavi.

Morda celo najbolj pomembna novost pa je zagotovo tehnologija LG Cinema 3D, saj prinaša največ novosti na področju 3D televizije. Vse novosti te tehnologije se odražajo predvsem kot velik napredek in poenostavitev pri gledanju 3D slike. Prva izmed njih so nova LG 3D očala, ki so bolj enostavna, vsakdanja, lažja, cenejša in delujejo brez baterijskega napajanja, kar pomeni da ne pride do nepotrebne vzpostavitve elektromagnetnega sevanja. Z novo tehnologijo Cinema 3D se je močno povečal vidni kot, ki omogoča spremljanje 3D slike.

LG Cinema 3D

Od sedaj ni več potrebno gledati 3D televizije pod točno določenim kotom. Poleg naštetega pa je 3D slika veliko bolj jasna, barve slike so veliko bolj svetle in izrazite, tudi gibanje objektov na sami sliki je veliko bolj realistično, saj ob gledanju ne prihaja do nobenih zakasnitev ali podvajanj. Vse to so torej številne prednosti, ki jih prinaša nova tehnologija LG Cinema 3D, več o njej pa si lahko ogledate na tej spletni povezavi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *