Avto plin in predelava avtomobila

Vedno iščemo načine, kako prihraniti nekaj denarja, oziroma načine, kako za manj denarja dobiti več. Eden izmed načinov, kako prihraniti denar, ki ga iz meseca v mesec vlagamo v osebni avtomobil, obenem pa še narediti nekaj dobrega za okolje, je avto plin – poceni in okolju prijazno gorivo. Vas zanima kako predelati avto, da boste lahko za vožno uporabljali avto plin?

Izpušni plini avtomobilov predstavljajo veliko tveganje za zdravje. Hlapi, ki jih vdihujemo vsakodnevno, negativno vplivajo na človeško telo. Avtoplin ne vsebuje toliko strupenih plinov, kar je uspelo znanstvenikom tudi dokazati, v zalogah pa je menda prisoten še vsaj za prihodnjih 120 let. Avtoplina se je povsem upravičeno prijelo ime »gorivo prihodnosti«.

Manjša slabost, ki pa je skorajda ni potrebno omenjati, saj jo številne prednosti popolnoma odtehtajo, je izguba na hitrosti oziroma na moči. Pri nekaterih sistemih znaša izguba moči celo manj kot 2%. Potrebno je omeniti, da avtoplin zelo dobro vpliva na motor, saj se poveča njegova življenjska doba, obraba pa se precej zmanjša. Skrbi, da bi se avtoplin vžgal, so popolnoma odveč, saj zdrži enkrat višjo temperaturo kot bencin. Niti polnjenje rezervoarja vam ne bo vzelo nič več časa kot pri avtomobilih na bencin. Vsi ti razlogi pojasnjujejo, zakaj je avtoplin dandanes vse bolj priljubljen.

Če vsakodnevno prevozite daljše razdalje, se vam bo prehod na avtoplin kmalu obrestoval. Prihranili boste denar, vožnja bo prijetnejša in mirna, motor vam bo povzročal manj težav, obenem pa boste storili veliko za svoje zdravje in za zdravje drugih ljudi. Večje število zagovornikov avtoplina pomeni bolj zdravo okolje za vse nas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *