Praktica

V nemškem mestu Dresden že dobrih 80 let izdelujejo optične naprave, ki jih uporabljajo v optični in foto industriji. Leta 1949 pa se je pričela zgodba blagovne znamke Praktica, ki si je svoje dobro ime skozi desetletja gradila predvsem na SLR fotoaparatih, katere je odlikovala robustnost, zanesljivost in napredne rešitve. Znamka Praktica je tudi danes, ko praznuje 60 letnico obstoja, trdno zasidrana pri ljubiteljih fotografije.

Nove tehnologije in spremembe, ki jih je prinesla digitalna doba, tudi Praktice niso presenetile, saj se je pravočasno posvetila izdelavi kompaktnih digitalnih fotoaparatov. Zaradi nezahtevne uporabe in nizke cene je prodrla najprej na vzhodnoevropska tržišča, kasneje pa je našla prostor tudi na zahtevnejšem zahodnoevropskem trgu.

Praktica ima danes v svoji ponudbi številne modele digitalnih fotoaparatov, digitalnih kamer in daljnogledov. Proizvodi ustrezajo številnim zahtevam, ki jih narekujejo prodajni trgi. Digitalni fotoaparati so poznani tudi po tem, da imajo vgrajeno funkcijo prepoznavanja obraza, slovenski meni in da so na voljo v številnih barvah.

Spletna stran proizvajalca

http://www.praktica.si/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *