Najem apartmaja v Kranjski Gori

apartma-kranjska-goraKranjska Gora ponuja pestro izbiro za najem apartmajev. Cena najema apartmajev je odvisna predvsem od velikosti, lege in opremljenosti. Apartmaji v Kranjski Gori so najbolj zasedeni v času zimskih počitnic zato jih je priporočljivo rezervirati pravočasno.

V zgornjesavski dolini blizu tromeje (Slovenija, Avstrija, Italija) se nahaja Kranjska Gora. Okoli starovaškega jedra so po drugi svetovni vojni zrasli številni hoteli in počitniške nastanitve (apartmaji, zasebne sobe, penzioni) saj so se v Kranjski Gori odločili, da bodo intenzivno razvijali smučarski in pohodniški turizem.

Pod Vitrancem so zrasle številne smučarske proge, ki so začele privabljati številne smučarje iz Slovenije in bližnje okolice. Kranjska Gora se je na svetovni zemljevid turističnih destinacij umestila predvsem s prirejanjem tekem svetovnega pokala v smučanju. Kranjska Gora ima predvsem manj zahtevne smučarske proge kot so Kekec in Mojca. Zaradi tega je še posebej priljubljena destinacija pri mladih družinah, da se otroci naučijo prvih smučarskih zavojev. Za bolj zahtevne smučarje so najboljše proge v Podkorenu, kjer potekajo tudi FIS tekme v slalomu in veleslalomu.

Blizu Kranjske Gore je tudi zibelka smučarskih skokov Planica, ki vsako leto (običajno v mesecu marcu) privabi pod Ponce na tisoče ljubiteljev smučarskih skokov in predvsem poletov.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *