Piškoti v kozarcu: kakšen recept izbrati?

darilo iz kozarcaPiškoti v kozarcu so zagotovo eno najbolj simpatičnih daril, ki bodo razveselili tako vaše prijatelje kot sodelavce in sorodnike. Da bi bili piškoti v kozarcu kar najboljši, pa jih je treba pripraviti po primernem receptu oziroma poskrbeti, da bodo pripravljeni z mislijo na praktičnost. Slastni piškoti iz kozarca so na voljo v spletni trgovini Okusno.

  1.  Izberite recept, za katerega menite, da bo obdarjeni osebi všeč. Razmislite o tem, če sa ne mara, ter seveda ne pozabite tudi na morebitne alergije. S tem boste pokazali, da ste se ob peki piškotov dejansko posvetili misli na obdarovanca!
  2. Pomislite na kalorije. Že res, da so piškoti sladkosti v koščkih, vendar nikjer ne piše, da morajo biti energijske bombe, polne nezdravih maščob. Uporabite zdrave sestavine, morebiti celo polnozrnato, pirino ali rženo moko.
  3. piškoti v kozarcuPiškoti v kozarcu so namenjeni shranjevanju na mizi, ne v hladilniku. To pomeni, da se velja izogniti vsem tistim polnjenim piškotom, ki jih je nujno hraniti na hladnem, da se krema ne bi preveč zmehčala.
  4. Je nujno, da pripravite piškote? Pravzaprav ne – naredite lahko tudi presne kroglice iz različnih žitaric, kakava, medu, oreščkov in suhega sadja.
  5. Piškoti v kozarcu morajo po velikosti sovpadati z velikostjo kozarca. Razen, če imate na voljo več litrski kozarec, se torej nikar ne lotite priprave janeževih upognjencev, temveč naj bodo piškoti majhni. Takšni, da jih damo naenkrat v usta, ali pa vanje ugriznemo zgolj dvakrat.
  6. Najbolje se je odločiti za trde piškote, ki jih je enostavno vzeti ali stresti iz kozarca. Če so piškoti mehki ali se drobijo, je lahko to precejšnja težava. In zagotovo ni prijetno, če sežemo po piškot, nato pa imamo roko povsem mastno, polno mletega sladkorja ali prste polne marmelade.
  7. Piškoti v kozarcu morajo biti že na videz lepi – nenazadnje jih boste spravili v stekleno posodo, v kateri bodo vsem dobro vidni z vseh strani. Potrudite se!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *