Kaj vsebuje krema proti gubam?

Krema proti gubam ponavadi vsebuje veliko različnih sestavin, ki jih ne znamo razbrati s seznama sestavin. Ponavadi vsebuje veliko različnih vlažilcev, ki skrbijo za obnovitev vlage v koži. Ampak vsebuje lahko tudi posebne anti-aging sestavine, ki na drugačen način delujejo v boju proti staranju. Nekateri obnavljajo kožo, drugi jo ščitijo pred škodljivimi okoljskimi vplivi in tretji skrbijo za odstranjevanje odmrle kože. Preberite, katere sestavine lahko vsebuje vaša krema proti gubam.


Retinol, ki ga vsebuje vaša krema proti gubam, je v različnih znanstvenih raziskavah dokazal, da lahko zmanjša drobne linije in pore. Tako je tekstura kože po uporabo veliko lepša in gladka.
Alfa-hidroksi kisline ali AHA kisline, beta-hidroksi kisline in ostali kemični pilingi skrbijo za odstranjevanje odmrle kože z vaše povrhnjice. Topijo namreč medcelično lepilo, ki drži mrtve celice sprijete s kožo. Če vaša krema proti gubam vsebuje AHA ali BHA kisline in jo uporabljate vsak dan, bo postopoma spodbudila obnavljanje povrhnjice in tudi globljih plasti kože. To pomaga na plan novim kožnim celicam, kar izboljša videz kože. Pazite samo, da ne pretirate z uporabo. Krema proti gubam, ki vsebuje AHA kisline, lahko povzroči negativne reakcije pri določenih tipih kože, ki se kažejo kot rdečica in luščenje povrhnjice.
Krema proti gubam lahko vsebuje tudi peptide. Ti na dolgi rok sprostijo obrazne mišice, zato je njihov učinek predvsem preventiven. Preprečijo namreč, da bi se gube in tanke linije sploh pojavile na vašem obrazu.
Antioksidanti, ki jih vsebuje vaša krema proti gubam, so snovi, ki vse celice v vaše telesu varujejo pred nestabilnimi molekulami, ki jih poznamo pod imenom prosti radikali.
Marsikatera krema proti gubam vsebuje tudi koencim Q10, ki je vedno bolj priljubljen v kozmetični industriji.
Sončna zaščita zagotavlja visoko UVA zaščito, ki kožo ščiti pred škodljivimi efekti UVA žarkov. Med te efekte sodijo tudi gube in gubice. Zato naj ne bo vaša krema proti gubam edina anti-aging nega. Poskrbite tudi za ustrezno zaščito pred soncem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *