Fitnes oprema, s katero lahko vadijo tudi otroci

fitnes opremaOtrokom, ki se jim obiskovanje fitnesov in podobno odsvetuje, je tako najbolje omogočiti vadbo z lastno težo. Za to je na voljo fitnes oprema, ki je povsem preprosta in tudi poceni, zato si jo starši z lahkoto privoščijo in jo ima otrok doma – in vsekakor ni namenjena le otroku, temveč je koristno, če jo skupaj z njim uporabljajo tudi starši.

Kar se tiče otrok, na splošno velja, da bi se morali čim več gibati, vendar mora biti vadba raznolika. Spodbujati mora razvoj koordinacije in otroku na področju športa širiti obzorja, da bo z lahkoto obvladal vse osnovne oblike človekovega gibanja in temeljne spretnosti kot je na primer met in lovljenje žogice, poskoki po eni nogi in podobno. Kar se tiče usmerjene vadbe in fitnesa, pa je mnenje ravno tako enotno: da za vadbo in ne za fitnes vadbo z utežmi.

Fitnes oprema, ki jo lahko ponudimo otroku z veseljem do gibanja, je lahko preprosta aerobna žoga, na kateri lahko izvaja tako vaje za ravnotežje kot vaje za moč – za različne skupine mišic (od rok in nog do trebušnih ter hrbtnih mišic). Prav tako je primerna fitnes oprema koordinacijska lestev, ki jo razprostremo preko tal in s pomočjo katere otrok razvija koordinacijo in hitrost nog. Odlične so tudi kolebnice, multifunkcijski trakovi za vadbo, lestvine, deske za ravnotežje in podobno.

Marsikaterega otroka preprosta fitnes oprema za domačo uporabo popolnoma navduši, in zato se še bolj z veseljem giba, krepi in razvija svoje telo, prav tako pa preizkuša njegove zmožnosti in meje. Pomembno je torej, da ima otrok vsaj na začetku pri uporabi fitnes pripomočkov pomoč, saj se sicer lahko hitro pripeti, da vaje izvaja napačno, to pa vodi v poškodbe. Sicer pa bodo otroci uživali v tem, da imajo v svoji sobi nekaj športnih pripomočkov in tudi svojim prijateljem jih bodo z veseljem pokazali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *