Cena izdelava spletne strani

cenik-izdelava-straniV 16 letih ukvarjanja z internetnim marketingom in izdelavo spletnih strani, sem dobil veliko povpraševanj in klicev strank, ki so me takoj na začetku, še predno bi se vsaj okvirno pogovorili o tem kaj pričakujejo od spletne strani in kaj želijo na njej izpostaviti, vprašali koliko stane izdelava spletnih strani.

V večini primerov sem jim odgovoril z vprašanjem, če vedo koliko stane hiša. Zakaj? Tudi pri spletnih straneh je tako kot pri gradnji hiš. Brez da bi vedeli kako veliko hišo s koliko nadstropji, okni, sobami, uporabljenimi materiali ipd. potrebujemo, ne moremo govoriti niti o okvirni ceni. Podobno je pri spletnih straneh.

Za začetek moramo vedeti vsaj to ali potrebuje naročnik statično spletno stran na kateri bo npr. na štirih podstraneh predstavil svoje podjetje, storitve, reference in objavil kontaktne podatke ali pa potrebuje nekaj več funkcionalnosti, kot so npr. obrazec za prijavo na e-novice, možnost oddaje povpraševanja, nakupovalna košarica, možnost samostojnega urejanje spletne vsebine, ki omogoča naročniku, da brez večjih naporov in znanja sam dodaja preko spletnega vmesnika na spletno stran novo vsebino, kategorije, jih ureja in spreminja.

Na ceno vpliva tudi oblikovna podoba spletne strani. Ni namreč vseeno ali izdelamo spletno stran na podlagi že narejene oblikovne predloge, ki so dosegljive že za cca. 50 € (oglejte si možnost nakupa številnih narejenih oblikovnih podob za spletne strani na naslovu templatemonster.com), ali pa izdelamo spletno stran na podlagi unikatne oblikovne predloge za katero potrebujemo spletnega dizajnerja.

Vas zanima kakšna mora biti oblikovna podoba spletne strani?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *