Tečaj španščine me je enostavno navdušil

tecaj-spanscineOb gledanju španskih telenovel sem ugotovila, da mi je španščina precej bližje in jo razumem precej bolje, kot sem sprva mislila, in da zame ni več španska vas. Še več, ta jezik se mi je nadvse prikupil, zato sem se odločila, da bom obiskala tečaj španščine in poglobila svoje znanje. Na spletu sem zasledila kar precejšnje število oglasov različnih jezikovnih šol, tako da sem se med njimi zelo težko odločila. Stopila sem v stik z znanko, ki je pred časom že obiskovala tečaj španščine.

Zanimalo me je, kako je tečaj španščine potekal, kdo ga je vodil, kako velika je bila skupina tečajnikov, koliko jo je to stalo in ali je bila zadovoljna. Po tem pogovoru sem se lažje odločila za isto jezikovno šolo, ki jo je obiskovala znanka, saj me je prepričalo njeno navdušenje, pa tudi nekaj stavkov v španskem jeziku, ki se jih je naučila na tem tečaju.

Ob vpisu v jezikovno šolo sem se odločila za 60-urni tečaj španščine. Kljub ceni, ki je bila nekoliko višja od ostalih ponudnikov v mojem mestu, mi ni žal, da sem se odločila ravno za to jezikovno šolo, kjer na tečaju sodeluje naravni govorec, kar predstavlja dodano vrednost. V skupini desetih tečajnikov je vladalo prijetno vzdušje, tako da mi je španščina kar lepo stekla. Tečaj španščine je bil resda intenziven, vendar je učenje potekalo na zabaven in sproščen način. Poleg razumevanja, ki je sedaj še veliko boljše kot pred obiskovanjem tečaja, sem v pogovorih lahko precej bolj suverena in lahko tudi že kar nekaj povem.

Tečaj španščine me je tako navdušil, da se bom naslednje leto vpisala še na nadaljevalnega. Zelo me veseli, da sem na tem tečaju uspela razširiti in poglobiti svoje znanje španščine na zelo spontan in prijeten način. Dobila sem občutek, da španščina sploh ni tako zapleten jezik, kot se mi je sprva dozdevalo. Po obiskovanju tečaja se je v meni še enkrat potrdilo zavedanje, da ugodna cena ni edino vodilo pri izbiri tečaja, temveč predvsem kvaliteta jezikovne šole in neposredne izkušnje tistih, ki so to šolo že obiskovali. Dober glas seže v deveto vas, pravijo, in tako je bilo tudi v primeru mojega tečaja španščine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *