Skobeljni stroj postavlja nove meje

Sodobna tehnologija omogoča tudi napredek različnim strojem. Tudi skobeljni stroj je v času svojega razvoja doživel veliko na področju napredovanja. Z na novo ustvarjenimi stroji te vrste so proizvajalci naredili še korak naprej in tako postavili povsem nove meje, ki popolnoma ustrezajo sodobnemu času ter potrebam v njem. Za skobeljni stroj velja, da mu je napredek omogočil robustnost ter enostavnost, ki gresta z roko v roki.

Stroj omogoča hitro in enostavno skobljanje različnih dimenzij

Skobeljni stroj sodobnega dizajna omogoča predvsem hitro ter enostavno delo, kar je najpomembneje za osebe, ki pri svojem vsakodnevnem delu potrebujejo tovrstni stroj. Stroj vsebuje tudi ekran, na katerega lahko ob dotiku vpišemo mero obdelovanca, ki jo na koncu želimo. Takoj za tem že sledi želeni proces, ki ga seveda imenujemo skobljanje. Vretena stroja se premikajo motorno, laserji pa nam že pred koncem pokažejo rezultat, ki ga lahko pričakujemo na koncu tovrstne obdelave. Stroj se ponaša tudi s podstavkom, ki mu zagotavlja predvsem neverjetno stabilnost, ki je zelo pomembna pri opravljanju tega procesa in vse, kar je povezano z njim.

Skobeljni stroj in njegove opcije

Ena od številnih opcij tega stroja so na primer tako imenovane spiralne skobeljne glave, ki so opremljene z izjemno kvalitetnimi rezili. Ravno zaradi tega pa so tudi primerne za obdelavo izjemno trdega lesa, ki bi ga sicer težko obdelovali. Poleg tega pa je njihova naloga tudi ta, da zmanjšujejo iztrganine, in sicer na še posebej problematičnih področjih desk. V nadaljevanju omenjamo še eno od pomembnih opcij, in sicer mobilno vreteno, ki nam zagotovo olajša delo, predvsem kadar delamo z različnimi širinami neobdelanega lesa hkrati. Laser na vhodi izmeri širino obdelovanca, glava pa se takoj zatem avtomatsko pozicionira na določeno oziroma zadano širino.

Ostale opcije in tudi druge informacije o tovrstnem stroju pa so vam vedno na voljo tudi na spletni strani, kjer si je dobro pogledati tudi slikovno gradivo skobeljnega stroja.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *