Klasične in panelne ograje

panelne ograjeZnanci so pred kratkim postavili svojo hišo, in ker se jim je mudilo s selitvijo, da bi tako prihranili pri plačevanju najemnine za najemniško stanovanje, so se selili, še preden je bila hiša popolnoma dokončana. Pravzaprav me ta odločitev ne bi niti malo motila, kajti človek lahko nekaj časa živi tudi v hiši, ki še ni popolnoma opremljena, zmotilo pa me je, da hiša še nima ograje. Lahko bi jo kupila pri podjetju Ograje Rogina kjer ponujajo klasične ograje, panelne ograje, pocinkane ograje. itd.Znanca sta se namreč odločila za hišo z velikimi okni, ki tudi v spalnicah segajo od tal do stropa, imata pa dva majhna otroka, stara štiri in sedem let – in okna zaenkrat nimajo ograje, saj zunanjost hiše še ni končana.

Znanca sicer pravita, da sta otrokoma razložila, da ne smeta nikoli sama odpirati oken, ker lahko sicer padeta ven, a meni se zdi nesprejemljivo, da se zanašata na to, da bosta otroka ubogala. Saj vsi vemo, kakšni so otroci – včasih jim gredo po glavi neumnosti, pa četudi jih starši pred tem opozorimo na nevarnost.

Da je bivanje v hiši z velikimi panoramskimi okni in brez ograje lahko nevarno, se je strinjal tudi moj mož, zato je znancu ponudil, da lahko iz odpadnega lesa skupaj izdelata lesen približek ograje, ki se ga lahko namesti v obe otroški sobi od znotraj. Ograjica iz lesa naj bi imela lesena vodila, ki jih enostavno potisneš v okensko nišo, da lepo stoji na mestu. In znanec se je seveda strinjal precej hitro, saj je mlajši otrok med tem enkrat že sam odprl okno, mojster, ki naj bi naredil ograje iz nerjavečega jekla pa je povedal, da bo lahko z delom pričel šele čez dva meseca.

Tako so sedaj začasne lesene ograje že v delu in priznati moram, da mi bo precej odleglo, ko bodo nameščene. Tudi sama imam namreč iz otroštva izkušnjo, ko sem se igrala na gradbišču naše družinske hiše, in padla z balkona – na srečo sem jo odnesla zgolj s prebito brado, a lahko bi se končalo tudi precej drugače.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *