Odvetniška pisarna in odvetnik

odvetniska-pisarna-odvetnikSkoraj zagotovo vsak posameznik vsaj enkrat v življenju pride do točke, ko se sreča z odvetnikom oziroma potrebuje njegovo pomoč. Ko pride do tega to pomeni, da imamo opravka z nekimi pravnimi težavami, pri katerih si sami ne moremo pomagati. Lahko pride do zapletov pri kakšnem dedovanju in so dediči medsebojno v sporu. Takrat bi vsak poiskal pomoč odvetnika.Kliknite in si oglejte imenik odvetnikov in odvetniških pisarn v Sloveniji http://www.odvetnik-pisarna.com/.

Mogoče bi radi prodali nepremičnino in želimo, da je vse izpeljano kot je treba – po zakonih in ustrezno pravnomočno. Morda smo celo zašli v situacijo, ko nas nekdo toži in zato rabimo odvetnika. Ali pa namerno ali nenamerno storili kakšno kaznivo dejanje. Kakorkoli pogledamo, razlogov, da se srečamo z odvetnikov je veliko.

Odvetnik pri svojem delu strankam svetuje, kako naj se izognejo pravnim problemom, ki bi jih morali reševati pred sodišči, pristojnimi organi in arbitražami. Pravno pomoč daje po predpisih o odvetništvu ter drugih veljavnih predpisih individualno ali v odvetniški družbi. Posamezni odvetniki so lahko specializirani za različna področja, vendar pa se zaradi vseobsežnejše zakonodaje pravna področja medsebojno prepletajo in zato je interdisciplinarnost pri opravljanju odvetniškega poklica nujna. Osnovno vodilo delovanja odvetnika je zaupanje strank, zato mora odvetnik vse, kar mu stranke zaupajo skrbno varovati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *