Kakšna promocijska darila izbrati?

promocijska-darilaPromocijska darila oziroma promocijske artikle, lahko opišemo kot artikle, ki se uporabljajo za promocijske namene v trženju in trženjskem komuniciranju, običajno pa vsebujejo logotip podjetja. Promocijska darila (za več informacij obiščite https://rrdarila.com/sl/) se podarijo ali prodajo z izgubo za namen promocije podjetja, blagovne znamke ali dogodka. Promocijska darila gradijo ugled podjetja ali povečajo njegovo prepoznavnost. In utrejo pot blagovnim znamkam in izdelkom.

V nedavni raziskavi 83 % anketirancev pravi, da je mnogo bolj verjetno, da bodo poslovali z blagovno znamko, ki jim je podarila promocijsko darilo. Kar je še bolje, je to, da jih je 81 % dejalo, da obdržijo promocijska darila, saj so večinoma zabavna, funkcionalna in trendovska. 81 % ljudi bo vaše promocijsko darilo tudi obdržalo več kot eno leto. Tako svojo blagovno znamko s promocijskimi darili učinkovito in dolgo promovirate za relativno nizko ceno. Promocijska darila s potiskanim logotipom in drugi promocijski izdelki so bila vedno preprosti, to so majhne promocijske drobnarije, ki jih podjetje uporablja za promocijo izdelka ali storitve.

Večinoma so promocijski izdelki majhen spominek, ki ga lahko postavite na svojo mizo, da vas spomni na podjetje, ki vam jih je dalo. Promocijska darila so na primer pisala, skodelice, torbe, majice, podstavki, koledarji, kape, ure, rokovniki itd., podarjeni trenutni ali bodoči stranki. Bolj ko je promocijsko darilo izvirno in uporabno, večji učinek bo imelo.

Pri promocijskih darilih igra veliko vlogo tudi design. Če je promocijsko darilo kvalitetno in ga podarite v slabi embalaži, izgubi na vrednosti. Velja seveda tudi obratno. Cenejše promocijsko darilo, ki je lepo zapakirano pridobi na vrednosti in velikokrat je ta druga opcija boljša kot prva. Vtis promocijskega darila iz druge zgodbe je namreč boljši.

Še ena zanimivost. Prvi promocijski izdelek v zgodovini Združenih držav Amerike je bil spominski gumb, narejen za Georgea Washingtona na volitvah leta 1789. Zaradi velikega uspeha njegove kampanje so razna promocijska darila postala izredno priljubljena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *