Italijanščina

tecaj-italijanskega-jezikaItalijanščina je jezik, ki ga govorijo naši najbližji sosedi, država Italija. Italijanščino govorijo tudi v drugih državah, kot na primer v San Marinu, Vatikanu. Italijanščino govorijo tudi obmejni prebivalci v državah, ki mejijo na Italijo, pa tudi v svetu jo uporabljajo oziroma govorijo italijanski izseljenci. Za učenje italijanščine kliknite na http://www.italijanscina.com/.

Italijanščina je romanski jezik, ki ga je prijetno poslušati. Marsikdaj ga slišimo tudi po televiziji v raznih italijanskih romantičnih nadaljevankah ali filmih. Italijanščina je jezik, ki ga pri nas govori le malo ljudi, največ pa zagotovo italijanščino govorijo ljudje, ki živijo ob italijanski meji.

Glede na to, da je Italija naša najbližja soseda, bi bilo dobrodošlo, če bi se italijanščine učili tudi v šolah širom po vsej Sloveniji. Res pa je, da se danes ni problem naučiti kateregakoli jezika, tudi italijanščine, saj imamo ogromno število jezikovnih tečajev in šol, ki nam pri učenju italijanščine radi pomagajo. Učenje italijanščine torej ne predstavlja nobenega problema več, preko interneta ali pa po nasvetu oziroma izkušnjah naših prijateljev, znancev, poiščemo le kvalitetno jezikovno šolo ter začnemo z učenjem italijanščine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *