Gin trgovina

gin trgovinaŽgana pijača, ki jo poznamo pod imenom gin je nastala kot zdravilna pijača, ki so jo izdelovali menihi in alkimisti po vsej Evropi, zlasti v južni Italiji v okolici Salerna, v Flandriji in na Nizozemskem. Gin se je pridobival iz destilatov grozdja in žit. Mnogo kasneje je gin postal eden izmed najbolj prodajanih produktov v industriji žganih pijač.

Gin je alkoholna pijača, ki vsebuje približno 40 % alkohola ali več. Gin je pijača, ki jo pridobivajo z destilacijo žitnih zrn in aromatizirajo z brinovimi jagodami ali z izvlečki brina.

gin-beefeaterLjudje so zdravilne učinke džina in razkužilno zdravilno moč brinovih jagod poznali že v srednjem veku. Številni zapisi pravijo, da je izumitelj gina nizozemski zdravnik Franciscus Sylvius de la Boe, ki je v 16. stoletju pripravil žganje, destilirano z brinovimi jagodami. Pijačo je poimenoval “Genever”, kar v nizozemskem jeziku pomeni: brinove jagode. Pravzaprav sploh še ni šlo za pijačo ampak za napoj, ki so ga uživali v medicinske namene. Med osemdesetletno vojno (1568-1648) naj bi nizozemski vojaki pili “Genever”, da bi se počutili pogumni. V 17. stoletju je “Genever” prišel v Anglijo, kjer se je prvotno “Genever” razvilo v današnji “Gin”.

V 17. stoletju je postal džin zelo priljubljen v Angliji. Povrh vsega ni bilo nobenih omejitev glee proizvodnje, zaradi česar je bilo vsakomur dovoljeno destilirati svoj gin. Zvišanje uvoznih davkov na alkohol iz tujine ter visoki davki na lokalna piva in vina so privedli do eksplozije proizvodnje gina v Angliji.

Spletna trgovina https://www.rrselection.com/ ponuja velik izbor alkoholnih in žganih pijač ter vin. V ponudbi imajo prej 170 vrst različnega gina! Najnižje cene za 0,7 litrske steklenica gina se začnejo pri 14 evrih, najdražji gin z ponudbe pa je japonski gin Ki No Tou Kyoto Old Tom Gin, ki stane 80 €.

Med potrošniki zelo priljubljena znamka gina je londonski Beefeater, ki ponuja dobro razmerje med ceno in kvaliteto gina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *